fbpx

Voornaam op reis – Truffels zoeken in Kroatië

Auteur Christopher Crell
Bestemming Kroatië
Model HYMER B-klasse MasterLine

Istrië is niet alleen voor fans van de Middellandse Zee een geheime tip. Ook gastronomen loopt het water in de mond bij de gedachte aan het schiereiland. Waarom? Chef-kok Christopher Crell gaat op zoek naar het antwoord. Via de historische wijnsteden Motovun en Pićan tot Poreč aan de Middellandse Zeekust: een reis naar het genot. Volkomen in stijl verblijft Christopher ondertussen in de HYMER B-klasse MasterLine.

Dat Istrië bekendstaat bij fijnproevers, dankt de regio niet alleen aan de zonovergoten wijnen, maar ook aan de waardevolste paddenstoel ter wereld. Wie hiernaar op zoek gaat, is bij de familie Kalič aan het juiste adres. Hun onderneming in het schilderachtige dorp Paladini behoort al generaties lang tot de befaamdste producenten ter wereld. Het wekt dan ook geen verbazing dat Christophers reis hier begint. Hij is nauwelijks bij het gezin Kalič aangekomen, als ze al een vakkundig gesprek voeren over het zoeken, kweken en verwerken van de nobele paddenstoelen. Aangezien gastvrijheid in Kroatië centraal staat, volgt prompt het aanbod de eerste nacht op het stuk grond van de familie door te brengen. Zo gezegd, zo gedaan. Er volgt een uitgebreid driegangenmenu met truffels en een verkwikkende nacht in het queensbed van de camper – omgeven door prachtige wijnbergen.

De zuiderse zon en een lange tocht door de betoverende steegjes van Poreč bezorgen ons honger. We begeven ons naar de pittoreske haven van het stadje en kijken uit naar een restaurant. Het is een kwestie van centimeters om de HYMER door de nauwe straatjes van het stadscentrum naar de idyllische haven te navigeren, maar het lukt ons perfect dankzij de groothoekbuitenspiegel en de assistentiesystemen. De beloning voor onze rijkunsten: een heerlijk vijfgangenmenu in het wereldberoemde truffelrestaurant Sveti Nikola. Inclusief mooie foto’s.

Na al deze inspiratie wil onze chef-kok zelf aan het werk met potten en pannen. In de keuken van de B-klasse Masterline voelt hij zich meteen thuis – net als in zijn restaurant heeft hij de keuze tussen gas en inductie. Zijnheerlijke Kroatische olijfolie en andere uitgelezen ingrediënten krijgen een plaatsje in de handige apothekerskast. Zelfs de mobiele fotostudio kan opgebouwd worden zonder zich in vreemde bochten te wringen. Nu gauw aan tafel en: smakelijk!

Een bezoek aan een slotrestaurant – zijn vroegere werkplek – laat Christopher zich niet ontzeggen. Op het programma: vakgesprekken met chef-kok Toni. Herinneringen ophalen met voormalige medewerkers en voorlopig voor de laatste keer van een voortreffelijk truffelmenu genieten.

Maar het toppunt: de nacht in het kasteel. Of beter: op de parking van het kasteel. De perfecte omgeving om de avond in stijl af te sluiten met een lekker digestief in de comfortabele HYMER-lounge en daarna te overnachten als een koning. Zelfs de kasteelheer is verbaasd over de luxe waarmee men kan rondrijden.

Voor een rondreis als fijnproever, een culturele reis of voor kunsthopping: met de HYMER B-klasse MasterLine wordt de wereld uw thuis en staat elke roadtrip synoniem voor genieten.

Meer reisverslagen bekijken
Familie Van Regenmortel van Integraalcampers Marknesse

Hartelijk welkom!

Aangenaam, wij zijn Luciën, Sandra, Chantal en Léon van Regenmortel van Integraalcampers Marknesse: al 20 jaar uw HYMER adres. De aankoop van uw camper is een waardevolle reis waarbij u persoonlijke en intensieve begeleiding verdient. Wij helpen u hier graag bij!

Mogen wij u binnenkort persoonlijk ontmoeten?

Lees meer over ons
Persoonlijke 24/7 helpdesk
div Bel ons direct Bel ons direct