fbpx

Waarom een Hymer camper?

Een Hymer camper is al jaren een begrip in de camperwereld. Een merk dat zijn naam stevig heeft gevestigd en bekend staat om kwaliteit, degelijkheid en innovatie. Hymer heeft zich daarmee gepositioneerd in het hogere segment campers. Wij van Integraalcampers Marknesse zijn al sinds 1999 uw Hymer adres en gespecialiseerd in campers van het merk Hymer. Graag vertellen we vanuit onze ervaring wat een Hymer camper kenmerkt, waar Hymer camper voor staat en hoe u als camperaar dat terugziet in de campers.

Alles begint met een goede basis

Hymer heeft campers op basis van zowel Fiat als Mercedes. Sinds 2018 worden de nieuwe Hymer campers, vrijwel allemaal op basis van Mercedes gebouwd. Alleen de Exsis-modellen worden nog op een Fiat basis geproduceerd. Hymer bouwt integraal-, half-integraal– en buscampers en hebben zelfs 4×4 modellen. De diversiteit in modellen is echter beperkt, wat zich vertaalt naar een zorgvuldig samengesteld assortiment met aandacht voor kwaliteit boven kwantiteit. Hymer produceert momenteel met name deze modellen: Exsis, BMC en BML. Eerdere modellen zijn onder andere: de B-Klasse, SupremeLine, Starline, DuoMobile, Tramp en ML.

Integraal Hymer camper Half-integraal Hymer camper

Chassis

Hymer was ook één van de eerste camperbouwers die begonnen met het toepassen van het AL-KO chassis. Dit is een nieuw chassis dat in de plaats komt van het Fiat of Mercedes chassis. Het voordeel van deze manier van bouwen is dat de camper veel stabieler rijdt, vanwege een torsieasvering in plaats van bladveren. Daarnaast is het grote voordeel van dit type chassis dat er een ruime dubbele bodem ontstaat waarin ruimte is voor onder andere de beide watertanks en extra opbergruimte.

Kwaliteit en degelijkheid van de opbouw

Bij Hymer draait alles om kwaliteit en dit ziet u terug in de opbouw van de campers. Van de kastjes en scharnieren tot de handgrepen en de afwerking, in elk detail vindt u vakmanschap en duurzaamheid. De toegangsdeur van een Hymer camper bijvoorbeeld, voelt ook echt als een degelijke deur.

De laatste jaren wordt lichter gebouwd om het gewicht van de camper lager te houden, bij Hymer gaat dit niet ten koste van kwaliteit. Wij zien regelmatig andere merken campers en wat dan steevast opvalt is de degelijkheid van de verschillende onderdelen van Hymer. Ook tijdens het rijden is de camper stil, geen gerammel, gepiep of gekraak vanuit de camper. Zelfs oudere campers vertonen weinig gebreken aan onderdelen die veel gebruikt worden.

Integraal camper Hymer

Bijzonder in eenvoud

Ondanks zijn eenvoud is een Hymer een aparte en bijzondere verschijning, zonder in te boeten aan kwaliteit

Integraal camper contact

Slimme techniek

Technische onderdelen zijn makkelijk bereikbaar en goed toegankelijk voor aanpassingen en het opbouwen van extra accessoires achteraf

Garantie integraal camper

Praktische innovatie

Innovatie en efficiëntie gaan hand in hand. Dit vindt u terug in onder andere het unieke Hymer Connect systeem bij de nieuwe modellen en de praktisch te gebruiken bergruimte in de dubbele bodem

Doordachte indeling en optimale benutting van de ruimte

Hymer blinkt uit in doordachte indelingen waarbij de ruimte praktisch en optimaal benut wordt. De lijnen in een Hymer zijn over het algemeen recht, waardoor weinig loze hoekjes overblijven.

De bergruimte in de dubbele bodem is zeer praktisch te gebruiken en makkelijk toegankelijk, zowel van binnenuit als van buitenaf. Naast een doordachte indeling, is er ook nagedacht over de inbouw van alle techniek. Dit is bij alle modellen op dezelfde manier en op een logische wijze ingebouwd.

Tijdloze modellen en design

Hymer campers zijn ontworpen met een tijdloos design. Er worden geen uitgesproken kleuren, materialen of vormgeving gebruikt. Deze benadering zorgt voor duurzaamheid en maakt dat een Hymer als waardevast wordt beschouwd. Met een strakke neus en een fraaie achterkant oogt een Hymer camper fris en modern. In onze showroom hebben we regelmatig Hymers van verschillende leeftijden staan, maar dit is, op wat kleine veranderingen na, vaak niet terug te zien aan de buitenkant of het interieur. Ze worden door de meeste mensen veel jonger ingeschat.

Hymer camper 3

Hymer staat voor innovatie en ontwikkeling

Hymer was bijvoorbeeld de 1e die in samenwerking met AL-KO en Mercedes een nieuw chassis ontwikkelde. In 2018 kwam Mercedes met een nieuwe voorwiel aandrijving.

De nieuwere Hymer campers zijn uitgerust met het Hymer Connect systeem. Met de Hymer Connect app kunt u de belangrijkste functies van uw camper bedienen, zoals de kachel, airco en satellietschotel. Ook heeft u altijd toegang tot voertuiginformatie zoals waterniveau en accustatus.

Minder sterke punten

  • Door de eenvoudige vormgeving oogt een Hymer soms wat simpeler
  • Het aanbod van volwaardige kleine modellen is beperkt
  • Prijzig (maar is terug te zien in kwaliteit en restwaarde)

Bent u benieuwd welke Hymer campers wij op dit moment hebben staan?

Bekijk dan onze actuele voorraad.

Ons aanbod Hymer campers
Persoonlijke 24/7 helpdesk
div Bel ons direct Bel ons direct