fbpx

Ontdek de Noordoostpolder

Wanneer u bij ons komt in Marknesse, maak dan meteen kennis met onze regio: De Noordoostpolder!
Wat meteen opvalt wanneer u de Noordoostpolder binnenrijdt, zijn de rechte wegen, het platte landschap en de vele akkers. Gelukkig is er rondom Marknesse ook genoeg te beleven. Ontdek de Noordoostpolder, wanneer u eens in de buurt bent! We delen graag met u een aantal bijzondere uitjes in ‘onze’ Noordoostpolder.

Rijksmonument Waterloopbos

Verstopt in een prachtig bos in de Noordoostpolder, ligt het voormalig Waterloopkundig Laboratorium de Voorst. Nu een historisch openlucht monument. Verspreid in het bos zijn verschillende schaalmodellen te vinden van havens, kusten, tunnels en andere waterwerken. Tot 1996 werden hier proeven gedaan naar het gedrag van water, stromingen en golven.

Onder andere de haven van Bangkok, de kust van Denemarken, de haven van IJmuiden en de Deltawerken zijn hier ontworpen en getest. Nu zijn de restanten hiervan nog te vinden in het bos. De natuur gaat zijn gang wat het Waterloopbos een sprookjesachtige sfeer geeft.

Interessant om een wandeling te maken en alle verschillende modellen te bezichtigen. Regelmatig worden ook rondleidingen met een gids gegeven, zij kunnen u alles vertellen over de rijke historie van dit bos.

Na een heerlijke wandeling kunt u in Paviljoen Het ProefLab// terecht voor een kopje koffie met huisgemaakt gebak of een heerlijke lunch of diner. Vanaf het terras kijkt u uit op het indrukwekkende Deltawerk kunstwerk. Bij het paviljoen is tevens het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten te vinden.

Meer informatie over het Waterloopbos vindt u hier.

Werelderfgoed Schokland

In de Noordoostpolder ligt het voormalige eiland Schokland. Ooit een eiland in de woeste Zuiderzee, nu een archeologisch monument vol bijzondere bodemschatten. Eeuwen geleden woonden hier al jagers en verzamelaars, sporen hiervan zijn goed bewaard gebleven in de bodem.
In 1859 hebben de bewoners van het eiland de strijd tegen het water verloren en zijn ze naar de vaste wal vertrokken. Bij de inpoldering van de Noordoostpolder in 1942 werd Schokland een eiland op het droge. Sinds 1995 staat Schokland op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Wilt u het hele voormalige eiland ontdekken? Begin dan bij de Gesteentetuin en verken vanaf daar het eiland. In het Schokkerbos is het bezoekerscentrum verscholen. Vanuit hier starten leuke wandel- en fietsroutes die u het hele eiland laten zien.

Centraal op het eiland ligt Museum Schokland. De houten zeewering met het karakteristieke kerkje is nog steeds een baken in het nieuwe land. Het museum neemt u mee op reis van de ijstijd tot nu. De vele archeologische vondsten vertellen het verhaal van de eilandbewoners die uiteindelijk noodgedwongen hun geliefde eiland moesten verlaten. Ook voor kinderen is er veel te doen en ontdekken.

Op deze bijzondere locatie kunt u bij Restaurant Schokland terecht voor koffie of een heerlijke lunch.

Meer informatie over Schokland vindt u hier.

Tulpenfestival

Ieder voorjaar hult de Noordoostpolder zich in een lappendeken van kleur. De uitgestrekte tulpenvelden kleuren het landschap in de prachtigste en helderste kleuren. De Noordoostpolder is met 2000 ha tulpen, het grootste tulpengebied van Nederland.

Om iedereen kennis te laten maken met dit unieke stukje Nederland wordt ieder jaar in april en mei het Tulpenfestival georganiseerd. De basis van dit festival is de gratis auto-en fietsroute die door de Noordoostpolder langs de verschillende tulpenvelden loopt. Via de Tulpenfestival app ontdekt u meer over het gebied, de tulpenteelt en de historie van de Noordoostpolder. Verder zijn er gedurende dit evenement verschillende activiteiten voor jong en oud.

Het Tulpenfesival vindt jaarlijks plaats in eind april-begin mei. Meer informatie en de actuele data vindt u hier.

Netl de Wildste Tuin

Netl is een recreatiegebied, camping, natuurgebied, strand en natuurspeeltuin, maar eigenlijk nogveel meer dan dat. Het enorme terrein van 90 voetbalvelden is sinds de aanleg in 2007 in ontwikkeling. Een dagje ontspannen bij het strandpaviljoen, wandelen door de wildste tuin en bamboebossen, spelen en relaxen op het strand of het obstacle parcours bestormen, het kan allemaal. Wanneer een dagje niet genoeg is, kunt u overnachten op de camping.

Stap binnen in de betoverende wereld van Netl de Wildste Tuin! Een magisch paradijs waar natuur en avontuur samenkomen. Laat u verwonderen door de weelderige flora en fauna, en geniet van de vele activiteiten die deze unieke tuin te bieden heeft. Een oase van rust en plezier voor jong en oud!

Netl de Wildste Tuin is ook het decor voor bruiloften, familie- of bedrijfsuitjes, festivals en andere events.

Alle informatie over Netl de Wildste Tuin vindt u hier.

Pantropica (voorheen de Orchideeënhoeve)

Pantropica (voorheen de Orchideeënhoeve) draagt al jaren de titel ‘Leukste uitje van Flevoland’.
Sinds 1984 is de orchideeënkwekerij van familie Maarsen opengesteld voor publiek. In de jaren daarna is het bedrijf getransformeerd tot een ware toeristische attractie met tropische tuinen en dieren. Sinds 2024 is de Orchideeënhoeve verder gegaan onder de naam Pantropica.

Wanneer u een dagje uit wilt in de Noordoostpolder is Pantropica een echte aanrader, zeker met wat minder weer. U waant zich in de Orchideeëntuin in een tropisch regenwoud tussen de orchideeën, tropische bloemen en planten, ontelbare koikarpers en schildpadden. Van daaruit loopt u door de Vlinder Vallei, de grootste vlindertuin van Europa, met meer dan 2.000 vlinders. Naar de Lorituin, met vrolijk fladderende gekleurde papegaaitjes, de Zwevende Bloementuin, het Makirijk en het Jungletheater. In de vele verschillende tuinen zijn ook allerlei dieren aanwezig.

Op verschillende plekken in het park kunt u terecht voor wat te eten en drinken en tot slot vindt u in de gezellige straatjes van het jungledorp allerlei leuke souvenirs, woondecoratie en bijzondere kamerplanten. Kortom; Pantropica, even in een andere wereld!

Meer informatie over Pantropica vindt u hier.

Familie Van Regenmortel van Integraalcampers Marknesse

Hartelijk welkom!

Aangenaam, wij zijn Luciën, Sandra, Chantal en Léon van Regenmortel van Integraalcampers Marknesse: al 20 jaar uw HYMER adres. De aankoop van uw camper is een waardevolle reis waarbij u persoonlijke en intensieve begeleiding verdient. Wij helpen u hier graag bij!

Mogen wij u binnenkort persoonlijk ontmoeten?

Lees meer over ons
Persoonlijke 24/7 helpdesk
div Bel ons direct Bel ons direct