fbpx

Keramische coating: Optimale bescherming

Keramische coating: Optimale bescherming

Voor de meeste camperaars is hun camper hun grote trots. Daar genieten ze van en daar zijn ze zuinig op. Naast regelmatig een onderhoudsbeurt, voorzichtig manoeuvreren om schades te voorkomen en wassen en poetsen, kunt u uw camper voorzien van een keramische coating. Deze coating geeft uw camper een optimale bescherming en heeft als extra voordeel dat het u veel tijd bespaart!

Regelmatig is Erwin van ServiceCoating bij ons aanwezig om campers te voorzien van keramische coating. Tijdens een zeer grondige was- en poetsbeurt worden zoveel mogelijk oneffenheden weggewerkt. Daarna brengt Erwin de coating met de grootste precisie aan op de gehele camper. Een hele klus, maar met een geweldig resultaat én 5 jaar garantie.

Keramische coating

Waarom de lak van uw camper beschermen?

Naast dat de laklaag de kleur van uw camper bepaalt, beschermt deze ook het materiaal tegen vocht, vuil en andere invloeden van buitenaf.

De laklaag van uw camper lijkt heel glad, maar wanneer u met een microscoop zou kijken er zitten allemaal kleine putjes of poriën in. Hoe meer van deze poriën er in de lak zitten, hoe makkelijker vuil zich hierin kan hechten. De glans verdwijnt en de camper krijgt een doffe uitstraling.

Daarnaast zorgt UV-straling voor het dof worden of verkleuren van de lak van uw camper. Er ontstaan haarfijne scheurtjes in de lak, waardoor deze wordt aangetast. Andere dagelijkse invloeden die de lak van uw camper kunnen aantasten zijn onder andere: Insecten en vogelpoep, brandstoffen en strooizout. Voor het behoud van uw camper is het daarom belangrijk om de lak goed te beschermen.

Wat doet keramische coating?

De keramische coating die SercieCoating gebruikt is een coating op basis van Siliciumdioxide (SiO2). De ieniemienie nanodeeltjes van dit stofje sluiten alle poriën af en vormen zo een transparante laag op de lak.

Met microscopische precisie wordt iedere vierkante millimeter met de hand voorzien van een flinterdun maar ijzersterk laagje vloeibare keramiek van 2 micron (2/1000 mm). Wanneer het vloeibare polymeer is uitgehard heeft de beschermende laag een hardheid van maar liefst 9H.

Hierdoor ontstaat hetzelfde effect als op een lotusbloem: het vuil hecht zich nauwelijks meer en het oppervlak krijgt als vanzelf een oleofoob (vuilafstotend) en hydrofoob (vochtwerend) vermogen dat zeer lang aanhoudt.

Nog meer voordelen van keramische coating
Naast dat vuil zich niet meer zo makkelijk aan de lak kan hechten en dus gemakkelijk af te spoelen is, zorgt keramische coating ervoor dat bij elke regenbui een ‘selfcleaning effect’ in werking treedt. U ziet het vuil zo met de regendruppels van de lak afdruipen. Wassen wordt een makkie!

Niets glanst zo mooi in de zon als een gloed nieuwe camper. De hoogglans afwerking van de coating zorgt ervoor dat uw camper blijft glanzen alsof hij zo uit de showroom komt, zonder steeds te hoeven poetsen.

Tot slot is het ook een kostenbesparende bescherming. Want voorkomen is natuurlijk beter en goedkoper dan herstellen. Een keramische coating is daarnaast een waardevaste investering, hoe zuiniger u op uw camper bent, hoe beter dit is voor de restwaarde van uw camper.

Wanneer u investeert in keramische coating voor uw camper, investeert u in duurzame bescherming die de levensduur en de uitstraling van uw voertuig aanzienlijk verbetert.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden van keramische coating voor uw camper.

Alle voordelen op een rijtje:

Langdurige bescherming: Keramische coating zorgt voor een langdurige bescherming van uw camper. Het minimaliseert de impact van weersinvloeden en vermindert oxidatie en verkleuring van de lak.

Makkelijk onderhoud: De gladde en hydrofobe eigenschappen van de coating maken reiniging een fluitje van een cent. Vuil en water parelen gemakkelijk van het oppervlak, waardoor uw camper langer schoon blijft.

Diepe glans: De coating verbetert niet alleen de bescherming, maar ook de glans van uw camper. Het geeft een diepere en duurzamere glans dan traditionele waxen.

Bescherming tegen chemicaliën: Keramische coating beschermt uw camper tegen schadelijke chemicaliën zoals vogelpoep, zure regen en insectenresten, die anders de lak zouden kunnen aantasten.

UV-bescherming: Het beschermt tegen de schadelijke effecten van UV-stralen, waardoor de kleur van de lak langer behouden blijft.

Heeft u interesse in keramische coating voor uw camper?

Neem contact op
Familie Van Regenmortel van Integraalcampers Marknesse

Hartelijk welkom!

Aangenaam, wij zijn Luciën, Sandra, Chantal en Léon van Regenmortel van Integraalcampers Marknesse: al 20 jaar uw HYMER adres. De aankoop van uw camper is een waardevolle reis waarbij u persoonlijke en intensieve begeleiding verdient. Wij helpen u hier graag bij!

Mogen wij u binnenkort persoonlijk ontmoeten?

Lees meer over ons
Persoonlijke 24/7 helpdesk
div Bel ons direct Bel ons direct